Osztrozics D��ra cikkei

A futók lelkiismerete

2014-08-07 13:42

Egyik találkozásunk alkalmával azt kérte rajtam számon viccesen, miért nem fut még a másfél éves gyerekem. Ezt a csipkelődést olyan tökélyre fejlesztette, hogy sok- sok ember miatta indul el. Edzésterveket gyárt, szenvedélyesen szurkol, és ugyanígy él. Állandóan küzd, néha dühös, néha sír, de sosem veszíti el a humorát. Ha valaha épülnek új futókörök Magyarországon, az biztosan Monspart Sarolta miatt lesz.

Ezeréves hungarikum

2014-08-07 13:31

Imádkozzál és dolgozzál! A pannonhalmi bencések máig e szent benedeki gondolat jegyében élnek és teljesítik ezer éve vállalt szolgálatukat, amely során - ha a szellem és a feladat nem is - de a módszer gyökeresen megváltozott. 

Hiteles tyúkhúslé – Trendl ház

2014-04-07 17:58

Tanácstalanok voltunk, bevallhatom, amikor a gasztro rovatról esett szó az első lapindító megbeszéléseken. Hogyan, hol és mit – ezekre az egyszerű kérdésekre kerestük a választ. Több tippünk is volt a helyszínt illetően, végül kereskedelmi  igazgatónk ajánlására Nagykovácsiba indultunk, bízva Maya ízlésében. Úgy döntöttünk, kezdjük az alapoknál, a hagyományos magyar vasárnapi ebédnél: húsleves, rántott hús. A Trendl ház a neve ellenére nem sváb vendéglő, klasszikus magyar konyhát visznek, sváb precizitással.

May,23 2014

Törékeny sikerek

Bő másfél évezrede kerültek be az emberiség használati és dísztárgyai közé a porcelánból készült eszközök. E speciális anyag előállításának receptjét sokáig féltve őrizték a Távol-Keleten, ám a XVIII. században német földön is rájöttek, és így Európában is megindulhatott a gyártás. Két magyar gyártó, a Herendi és a Zsolnay már a XIX. században beverekedte magát a világ élvonalába, és bár szakmai értelemben máig őrzik e pozíciójukat, a komoly üzleti sikerhez jó ideje mindig hiányzik valami. Hollóházán viszont úgy tűnik újabb virágkor előtt állnak.

Sokszínű hungarikum világ

Pirín Kft.

Kiadó: ZenCom Kft | Fejlesztő, üzemeltető: Pirín Kft.